Lån til båd: Det komplette overblik over lånemulighederne i 2023 og frem

Senest opdateret 24. juli 2023

Produkterne der linkes til kan være affiliate links, og skal derfor betragtes som annoncer. Det betyder, at hvis du køber via et af af disse links, så modtager jeg en mindre kommission, som indgår i driften af denne side. Din pris forbliver uændret.

Sådan finder du det billigste bådlån

Hvilket lån, der er billigst for dig, afhænger af en række faktorer: Hvor stort er lånebeløbet? har du penge til udbetaling? Ønsker du at stille båden du ønsker at købe med båden som sikkerhed? Har du friværdi i din bolig?

I denne guide gennemgår jeg de forskellige typer af lån og lister 25 forskellige muligheder for at finansiere din båddrøm. De fleste af dem kan du ansøge online allerede i dag.

Lån til båd uden udbetaling

Har du ikke har en opsparing til dit bådkøb, er det ikke en forhindring for at finansiere din nye båd med et lån.

Annonce

At finde det rigtige lån er lidt af en jungle, og et stort arbejde med at kommunikere og levere info til mange banker.

Er du i markedet efter et bådlån uden krav om sikkerhed og udbetaling, vil jeg således anbefale Lånio, som helt uforpligtende ansøger op til 11 banker på en gang på dine vegne.

Så skal du kun udfylde én låneansøgning, resten af arbejdet klarer Lånio. Og det er helt uforpligtende, så hvorfor se hvad de kan tilbyde.

Der er flere udbydere af denne type service på markedet, men jeg anbefaler Lånio, da de har den bedste Trustpilot score (4,8) og en meget nem ansøgningsproces.

Eksempel: Beregningseksempel: Lånebeløb på 150.000 kr. med en variabel rente på 6.0 % og et oprettelsesgebyr på 1500 kr. (ÅOP på 6.16 %). De totale kreditomkostninger er på 81.620 kr. og det samlede beløb der skal tilbagebetales er 231.620 kr.

Andre udbydere af lån uden udbetaling:

LåneudbyderMax. lånebeløbMin. lånebeløbMin. ÅOP*Max. ÅOPMax. LøbetidKravAnsøgning
Bank Norwegian400.0005.0005,11%20,73%15 år
 • Dansk Bopæl
 • Dansk CPR-nummer
 • Er fyldt 23 år
 • Ikke er registeret i RKI eller Debitorregisteret
Ansøg
Santander Consumer Bank350.00020.0004,50%10,64%15 år
 • Dansk Bopæl
 • Dansk CPR-nummer
 • Ikke er registeret i RKI eller Debitorregisteret
 • Årsindtægt min 240.000
Ansøg
Coop bank350.00020.0004,45%10,85%10 år
 • Dansk Bopæl
 • Ikke er registeret i RKI eller Debitorregisteret
Ansøg
300.00015.0005,7%13,6%12 år
 • Dansk Bopæl
 • Ikke er registeret i RKI eller Debitorregisteret
Ansøg
300.00010.0008,36%8,36%12 år
 • Være i arbejde eller pensioneret.
 • Ikke er registeret i RKI eller Debitorregisteret
Ansøg
300.00075.0004,66%13,33%12 år
 • Dansk Bopæl
 • Ikke er registeret i RKI eller Debitorregisteret
Ansøg
*) ÅOP er vist for det højest mulige beløb og længst mulige løbetid for hver af mulighederne

Lån i friværdien af dit hus

Har du et hus med friværdi, og ønsker du at investere i en båd til mere end 250.000 så er det en glimrende, og nok den billigste, mulighed at lægge lånet i huset om, så du kan finansiere bådkøbet ad den vej. Det kan være du også har andre investeringer du ønsker at foretage, for eksempel ny bil, eller en ombygning i huset, som kan kombineres med bådkøbet. .

Som følge af de seneste års prisstigninger på boligmarkedet, er der mange, der har stor friværdi i deres bolig, og til en rente omkring 4-5% for et fastforrentet lån, er det uden tvivl den billigste måde at låne på. Husk dog at det stadig koster at omlægge lånet, så det samlede beløb, man får ud af det, skal have en vis størrelse, for at det kan betale sig. Skal du låne under 250.000 bør du derfor undersøge, om det samlet set bedre kan betale sig med et forbrugslån, eller måske en boligkassekredit.

Annonce

Mybanker kan hjælpe med at finde det bedste boliglån

Specialiserede bådlån

Skal du låne mere end 250.000, og har du ikke mulighed for at låne i friværdien af dit hus (f.eks. fordi du har solgt dit hus, og nu vil bo på båden), så findes der også banker, der har specialiseret sig i bådlån.

LåneudbyderMax. lånebeløbMin. LånebeløbUdbetalingMax løbetidAnsøgning
Nykredit10.000.000200.00025% - 35%15 årSe mere
Middelfart SparekasseIndividuel vurdering250.00030% hvis du har fast ejendom, ellers 40%15 årSe mere
+1.000.000200.00030%15 årSe mere

Udover selve lånet har bankerne også en række eksperter, der kan bistå dig i selve handlen, f.eks. i forhold til kontrakt, besigtigelse osv. De har jo en stor interesse i at handlen er reel, da de skal have sikkerhed i båden.

Fordele og ulemper ved de forskellige lånetyper

LånetypeFordeleulemper
ForbrugslånIngen krav om udbetaling- Ingen krav om sikkerhedsstillelse

Mange udbydere og dermed mange muligheder for at finde det rigtige lån til din situation
Højere renter og låneomkostninger i øvrigt
Realkreditlån i friværdi Nogle af markedets laveste renteomkostninger, da der er sikkerhed i fast ejendom.
Ingen krav om udbetaling
Du skal eje fast ejendom med en tilpas stor friværdi

Det er dyrt at lægge lån om, så det er kun attraktivt ved høje lånebeløb.
Specialiseret bådlånLav rente ifht. at det er et banklån

Mulighed for rådgivning i forbindelse med køb af båd.

Mulighed for langt højere lånebeløb end ved et forbrugslån
Højt krav om udbetaling, typisk omkring 30%

Båden stilles som sikkerhed for lånet

De 3 vigtigste råd før du låner penge til at købe en båd

 1. Skal du købe brugt, så køb båden lidt dyrere fra starten, i stedet at købe en båd, hvor der skal laves en masse. Det er billigst i længden. Også selvom du selv kan lave det, for bådudstyr er bare dyrt, da det skal have en høj holdbarhed og kvalitet. 
 2. Lad være med at sætte dig hårdere, end du kan overkomme. Det er ikke sjovt at have en fin båd, hvis man skal vende og dreje hver en krone til dagligt. Så er det langt sjovere at have en lidt mindre og/eller ældre båd, som man har råd til at have. Og som stadig giver masser af sejlglæde.
 3. Læg et realistisk budget. Der er mange flere udgifter ved en båd end blot afdragene

Hvilke udgifter er der ved anskaffelse af en båd

Udover selve båden, som jo har en pris, der skal betales, er der også en række andre engangsomkostninger i forbindelse med bådkøbet.

Bådplads

At få fat i en bådplads er lidt af en joker i budgettet. I de kommunalt ejede havne er der typisk lang venteliste, i hvert fald i de større byer, og i de mest populære privatejede havne, som for eksempel Marselisborg havn, kan prisen på en bådplads overstige 100.000 kroner. Som regel er det dog muligt at finde en bådplads til en mere overkommelig pris indenfor rimelig kørselsafstand af din bolig. Det er med andre ord meget individuelt, hvor meget det kommer til at fylde i budgettet, men det må du have styr på inden du anskaffer dig en ny båd,

Hjemtransport

Hvor køber du båden fra? Skal den sejles hjem, eller eventuelt på en lastbil. Denne post kan være alt fra 0 kr til 40.000+ kr, hvis du for eksempel skal have en båd hjem fra sydeuropa. Det kan også være du skal bekoste brændstof og forplejning til en besætning for at du kan få sejlet båden hjem fra København til Aalborg, f.eks. Så denne post må du også medregne i dit budget.

Indkøb, Udskiftning eller opgradering af udstyr

Køber du en helt ny båd, vil du formentlig skulle have et større beløb op af lommen til at bekoste instrumentering, fortøjninger, fendere, sprayhood, cockpittelt, evt. et varmesystem osv. Det bør du indregne i dit samlede indkøbsbudget.

Køber du en lidt ældre båd, er der formentlig nogle ting på båden der trænger til en opgradering. F.eks. udskiftning af en gammel VHF radio, der ikke understøtter DSC. Måske skal en eller flere søventiler skiftes, eller sejlgarderoben trænger måske til en opgradering. Det kan hurtigt blive en stor post, så det bør også indgå i det samlede anskaffelsesbudget.

Redningsveste og sejlertøj

Er du ny bådejer, skal du muligvis også ud at investere i redningsveste, hvis de ikke følger med båden, og et godt sæt sejlertøj, hvilket er uundværligt hvis du vil sejle hele sæsonen fra april til oktober.

Det er et lovkrav, og selvfølgelig sund fornuft, at der skal være veste til alle ombordværende på båden, så udover veste til dig selv og din familie er det en god ide at have nogle reserveveste, så man kan invitere naboen eller kollegaerne ombord en gang imellem.

Skriv en kommentar