Om Bedre-sejlads.dk

I 2019 havde jeg fornøjelsen af at få lov at sejle en ægte VO65er (Volvo Ocean race) i form af Akzonobel, med Nikolai Sehested som guide. Som i kan se får man et ganske veltilfreds smil på læben af sådan en tur.

Jeg hedder Sune, og har været sejler og bådejer siden vi (min familie og jeg) i 2015 købte en lettere slidt Maxi 77.

Eller det vil sige, at jeg egentlig altid har været sejler i hjertet. Jeg har vidst, at jeg ville have en båd, siden jeg som dreng sejlede rundt i Limfjorden med min Farfar i en lille Megin Jolle.

Udover at være bådejer, er jeg også aktiv i sejlermiljøet omkring Aarhus, hvor jeg bl.a. har siddet i bestyrelsen for både min egen klub og Sailing Aarhus i et par år.

Jeg er også uddannet både som baneleder 1+2 og klubmåler hos Dansk sejlunion, og var blandt andet med til afviklingen af det store VM i 2018, og Volvo Ocean Race flyby, ligeledes i 2018. Begge dele var kæmpe store oplevelser, hvor vi fik lov til at komme helt tæt på verdenseliten.

På klubplan har jeg siden 2016 sejlet med i vores onsdagskapsejladser, som jeg også er med til at arrangere, og i dette regi, også 3 Broer, som er Østjyllands smukkeste distance sejlads.

På klubplan har jeg siden 2016 sejlet med i vores onsdagskapsejladser, som jeg også er med til at arrangere, og i dette regi, også 3 Broer, som er Østjyllands smukkeste distance sejlads.

Vores båd

Det gode skib Donga Tonga, som vores båd hedder, har hjemhavn i Kaløvig bådelaug nord for Aarhus. Kommer du forbi, så send mig en besked her på siden. Jeg er altid klar på en sejlersnak. 🙂

Siden vi købte båden, har jeg lavet en masse forbedringer. F.eks.:

  • Udskiftning af søventiler til Tru-Design komposit søventiler
  • Udskiftning af eltavle og elinstallationer
  • Installation af VHF radio inkl. antenne og kabelføring
  • Installation af (brugt) rulleforstag
  • Installation af Wallas Petroleumsvarmer
  • Udskiftning af fenderliste
  • Nye hynder og rygstød
  • Forsøgt at renovere og tætne vinduerne (man lærer også af sine fejltagelser 🙂

For tiden er jeg igang med at renovere bunden. Dvs. jeg har skrabet den helt i bund, og skal nu til at prime osv forfra. Kæmpe arbejde skulle jeg hilse at sige!

Jeg er lidt nørdet af natur, så når jeg skal lave ting på båden bruger jeg lang tid på at sætte mig ind det. Sitet her er et forsøg på at give mine erfaringer videre, til andre sejlere, der måske står overfor lignende opgaver eller udfordringer

Som så mange andre bådejere, kniber det dog også til tider med tiden til at få sejlet, og da vi samtidig har øget antallet af børn i familien fra 1 til 3 er båden også ved at være lovlig trang at sejle på togt i. Ligesom det ikke altid er nemt at sejle med små børn.

Så derfor går jeg nu og spekulerer lidt over hvad der skal ske med båden. Med 3 børn ville det være dejligt med en større båd, f.eks. en MAXI 95, men det er måske også strategisk klogt at have en båd, der er nem at sejle singlehand, så man kan komme lidt ud af huset 😀